Efteling mag waarschijnlijk volgende week open, maar zonder binnenattracties

De Efteling mag onder voorbehoud volgende week weer open. Het park mag op woensdag 19 mei 2021 de poorten weer openen als de coronacijfers blijven dalen. Dit werd vanavond bekendgemaakt door demissionair premier Mark Rutte in een persconferentie. Vanuit de Efteling zelf is er nog niks bekendgemaakt over een heropening.

Het sprookjespark mag open met een aantal voorwaarden. Éen van die voorwaarden is dat de binnenattracties gesloten moeten blijven. Dat betekent dat dus waarschijnlijk alleen attracties zoals de Python, Joris en de Draak, De Halve Maen, De Oude Tufferbaan, Pagode, Traptreintjes, Max en Moritz, de Stoomtrein, de Piraña en het Sprookjesbos open mogen. Hoe het zit met De Vliegende Hollander en de overdekte sprookjes in het Sprookjesbos is nog niet bekend.

De definitieve beslissing of de Efteling en andere parken open mogen wordt op maandag 17 mei bekendgemaakt. Ook is het nog onzeker of de Efteling daadwerkelijk op 19 mei open gaat. Het attractiepark heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

De binnenattracties zoals Villa Volta zullen nog wat langer gesloten blijven.
Reacties