Efteling maakt meer details bekend over vervanger Spookslot

De Efteling heeft vandaag meer informatie bekend gemaakt over de vervanger van Spookslot. De nieuwe attractie, die op dezelfde locatie komt te liggen, krijgt een eigen themagebied met spookthema.

De naam van de nieuwe attractie wordt ‘Danse Macabre’. Dit is gebaseerd op de titel van het bekende muziekstuk dat in het Spookslot te horen is. Ook in Danse Macabre zal het welbekende muziekstuk straks te horen zijn, weliswaar in een iets andere uitvoering.

Over het attractietype zwijgt het attractiepark nog. Wel kunnen we op tekeningen zien dat het gebouw een ronde vorm gaat krijgen en 20 meter hoog zal worden. Wat we verder kunnen vertellen is dat de attractie geschikt is voor bezoekers van 8 jaar en ouder.

De hoofdontwerper van Danse Macabre is Jeroen Verheij. In een interview is verteld dat er bij het ontwerpen van de nieuwe attractie contact is gezocht met de famillie van Ton van de Ven waar het een en ander mee is besproken.

De nieuwe attractie krijgt volgens de ontwerper dezelfde griezelige sfeer als Spookslot. Ook zijn diverse oude elementen uit Spookslot straks terug te vinden in Danse Macabre. De attractie krijgt een eigen themagebied. Daarbij zal er ook een souvenirwinkel en horecalocatie aanwezig zijn, zo laat het attractiepark weten.

Spookslot sluit de deuren in het najaar van dit jaar. De exacte sluitingsdatum is nog niet bekendgemaakt. Wel laat de Efteling weten dat de attractie op verschillende manieren zal worden vereeuwigd en dat er een afscheid gaat komen.

Het nieuwe themagebied met de attractie Danse Macabre opent in 2024 de deuren voor gasten van de Efteling.

YouTube player
YouTube player
Reacties