Efteling komt met nieuwe voorstelling: De Grote Koekoek Show

De Efteling komt komend theaterseizoen 2021-2022 met een nieuwe voorstelling. In plaats van de geplande musical “Sprookjesboom, een gi-ga-gantisch avontuur!” komt de Efteling met een nieuwe voorstelling om mee op tournee te gaan door het land. De naam van de voorstelling is ‘De Grote Efteling Koekoek Show’. Volgens de Efteling wordt het een geheel nieuw concept voor de doelgroep 8+.

Als Efteling theaterproducties willen we ons publiek telkens verrassen met kwalitatief hoogstaande producties. Deze voorstellingen moeten een herkenbare Efteling signatuur hebben. Want, zo weten wij uit onderzoek, dit is wat het theaterpubliek van ons verwacht.

Afgelopen jaren hebben we voor verschillende doelgroepen succesvolle producties gebracht. Bij het uitwerken van onze nieuwe ideeën realiseerden wij ons dat er één belangrijke doelgroep is voor het theater en voor de Efteling waarvoor wij nog geen voorstelling hadden ontwikkeld; de doelgroep gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Een doelgroep waarvoor nu te weinig specifiek theateraanbod is.

Bij het verdiepen in deze doelgroep zijn we tot een heel tof concept gekomen. We hebben bestaande onderzoeken geraadpleegd en zelf extra onderzoek gedaan. Door te kijken naar interesses van de doelgroep 8+ zien we dat spel & spanning en pranks & grappen hoog scoren, ze de voorkeur geven aan vlogs en echte mensen en graag kijken naar sarcastische en absurdistische tekenfilms of met andere familieleden naar grote familieshows. Onze nieuwe show heeft dit allemaal in zich.

In deze show komen de beleving en storytelling van de Efteling samen in een nieuwe theatervorm. Het wordt een interactieve show vol met spellen, verhalen, experimenten, spanning en humor. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen met verschillende experimenten, meespelen met “De jongens tegen de meisjes” of deelnemen aan een zogenaamde g-kracht challenge.

Een verdere invulling van de show bestaat uit onder andere een Speedmusical, een te gekke Efteling quiz, Niemand Weet (antwoorden op Efteling vragen), Zeepkist / boobytrap bouwen, Het Koekoek spel, Piraña Race, Kippen Bingo! en een Vuurzwaard gevecht.

De Grote Efteling Koekoekshow is tot 22 mei 2022 te zien in 34 theaters in Nederland en 5 in België. Voorstellingen zijn op zaterdagen om 16.00 en 19.30 uur en op zondagen om 13.30 en 16.00 uur en duren ongeveer 75 minuten.

Reacties