Efteling introduceert virtueel wachten bij Carnaval Festival

      Geen reacties op Efteling introduceert virtueel wachten bij Carnaval Festival

Wie vanaf deze winter Carnaval Festival wil bezoeken in de Efteling zal virtueel moeten aansluiten in de wachtrij. Dat heeft het park woensdag bekend gemaakt. Het gaat om een pilot die de hele Winter Efteling gaat duren.

Bezoekers sluiten via de Efteling app of de ticketautomaten virtueel aan in de wachtrij. De wachttijd hangt af van het aantal wachtende mensen die zich in de virtuele wachtrij bevinden. Bezoekers kunnen tijdens het wachten in de buurt van de attractie iets anders doen. Het is niet mogelijk om een tijdslot voor later op de dag te reserveren. Wanneer je de wachttijd voorbij is, scan je de barcode die je hebt gekregen. Hierna opend het poortje. Als het niet druk is bij de attractie zet het park de pilot uit.

Deze pilot is onderdeel van een test om de wachtbeleving te verbeteren. Dit is niet de eerste test wat het park doet. Eerder werd bij de Volk van Laaf monorail en bij De Oude Tufferbaan hetzelfde systeem getest. Ook werd dit systeem toegepast bij de Python, hier was het nog wel mogelijk om in de gewone wachtrij plaats te nemen zonder in de virtuele wachtrij plaats te nemen. Bij dit systeem werd ook gebruik gemaakt van tijdsloten. “De ervaringen die we toen hebben opgedaan, nemen we natuurlijk ook mee in de uitvoer van deze pilot bij Carnaval Festival.” Laat het park weten.

De Winter Efteling duurt van 14 november tot en met 5 maart.

Reacties