Efteling heeft speciale PET-fles prullenbakken geplaatst

Sinds vandaag staan er extra prullenbakken in de Efteling. Dit zijn speciale prullenbakken die alleen bestemd zijn voor lege PET-flesjes, oftewel frisdrankflesjes.

Sinds kort is er een nieuwe wet in Nederland. De wet houdt in dat er tegenwoordig ook statiegeld op alle kleine PET-flessen geheven wordt. Ook in de Efteling is dat het geval. Vanaf dinsdag 15 juni 2021 worden er ook in de Efteling plastic flesjes met 15 cent statiegeld verkocht. Deze zijn te herkennen aan het statiegeld-logo op het etiket van het flesje. Doordat het nog nieuw is is het mogelijk dat er nog niet op alle flesjes zo’n logo staat in de eerste paar weken.

De Efteling is ook meteen een vrijwillige innamelocatie voor de flesjes. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om het statiegeld te doneren aan Villa Pardoes door de lege flesjes in de daarvoor bestemde nieuwe afvalbakken de doen.

Wie liever zelf de 15 cent statiegeld wil houden kan deze terugkrijgen door het flesje in te leveren bij de garderobe op het Dwarrelplein of deze mee naar huis te nemen en in te leveren in de supermarkt.

Reacties