Efteling entertainment in de afgelopen jaren

      Geen reacties op Efteling entertainment in de afgelopen jaren

Een belangrijk onderdeel van de Efteling is het entertainment. Al tijdenlang kunnen bezoekers van het park genieten van vermaak in verschillende soorten en maten.

Zo is er onder andere entertainment in de vorm van lopende karakters, muzikale acts (kleinschalig en grootschalig), dans-acts, watershows en parkshows.

Een vast onderdeel van het entertainment-aanbod zijn de Sprookjesfiguren. Jarenlang zorgen zij voor veel vreugde bij jong en oud. Waar vroeger vooral karakters als Hans en Grietje, Wolf, Jager, Stiefmoeder, Karin (van de Rode Schoentjes) en de Prins rondliepen kom je nu voornamelijk Roodkapje, Assepoester, Ruyter Thomas, Fay Fee en De Gelaarsde Kat tegen.

Ook waren er allerlei soorten muzikale acts in het park te vinden. Denk hierbij aan De Efteling Muzikanten, de Harmonie van Drie, de Pieck Parade met de ganzen, Zang en Gelukkig, Jelle Amersfoort en z’n bandje, Jürgen Freilich en nog vele andere.

Bepaalde populaire acts werden gespeeld door één persoon. Jeroen Verheij kroop door de jaren heen in de huid van verschillende types als Nadir de Kwakzalver (bij Fata Morgana), De Statige Stuurman (levend standbeeld bij De Vliegende Hollander), IJzige IJsbrandt (de griezelige gastheer van het Spookslot), en tegenwoordig O.J. Punctuel (de hoofdlakei van het paleis Symbolica).

Heden ten dage vind je in het weekend en vakanties vooral entertainment als Jokie óf Jet, De Sprookjessprokkelaar en parkshows van Sprookjesboom en Raveleijn. ’s ochtends vind je op het Dwarrelplein nog een paar Sprookjesfiguren en verspreid over de dag kan je Pardoes de Tovernar ontmoeten. Verblijfsgasten kunnen regelmatig luisteren naar een verhaal van Klaas Vaak met een van zijn Zandkabouters.

Het eerder genoemde entertainment (Andere Sprookjesfiguren, Efteling Muzikanten, Harmonie van Drie, Statige Stuurman, O.J. Punctuel enz.) vind je soms nog op bepaalde dagen in de Efteling. Dit is voornamelijk alleen met uitkoopdagen van grote bedrijfsevenementen of in de zomermaanden.

Natuurlijk is er nog véél meer entertainment in de Efteling te zien geweest. Hieronder vind je een video met een kort overzicht van veel verschillende karakters en acts tussen 2013 en 2020, en daaronder vind je nog een aantal losse video’s van Efteling Entertainment.

Reacties