Efteling-directeur Fons Jurgens: Efteling kan zo snel mogelijk veilig open

Volgens directeur Fons Jurgens kan de Efteling zo snel mogelijk weer veilig open. In een interview met de NOS laat hij weten dat het attractiepark veiliger zou zijn dan de drukke natuurgebieden. Dit doordat het park ervaring heeft met crowd control, mondkapjes verplicht in binnenruimtes en kilometers aan spatschermen heeft geplaatst.

Het park houdt rekening met alle mogelijke scenario’s, zelfs wanneer een vaccinatiepaspoort verplicht wordt. Komende zomer zou cruciaal zijn. Door de beperkingen wordt 2021 wederom een zwaar jaar voor het park laat de directeur weten. ”Investeringen die zijn uitgesteld moeten uiteindelijk alsnog gedaan worden, maar de voorgenomen uitbreidingsplannen lopen in ieder geval een aantal jaar vertraging op”, aldus Fons Jurgens in gesprek met de NOS.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het attractiepark weer gasten kan ontvangen. Volgens de huidige richtlijnen zouden bezoekers op 31 maart de poorten van de Efteling weer kunnen betreden. Het is echter de vraag hoe realistisch deze datum is.

Reacties