Efteling deelt bouwupdate van speelbos ‘Nest!’

      Geen reacties op Efteling deelt bouwupdate van speelbos ‘Nest!’

De Efteling heeft een bouwupdate gedeeld van de nieuwigheid van 2021: Speelbos Nest!. Op foto’s zien we hoe er gewerkt wordt aan verschillende details waardoor ‘Nest!’ meer vorm begint te krijgen.

Zo krijgt de toren van de glijbanen het uiterlijk van een draak. Daarbij is het hout groen gemaakt en worden er 14 drakentanden geplaatst. Eén glijbaan wordt daarbij gedecoreerd als de tong van de draak. De kleine glijbaan is ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel, die met begeleiding een transfer kunnen maken.

De tekst gaat verder onder de foto.

Ook het zee-thema komt terug in het speelbos. In het midden van ‘Nest!’ komt een groot rolstoeltoegankelijk waterbed dat er uitziet als een wiebelende schat-, land- en zeekaart. Ook kunnen kinderen straks aan boord van een schip en de vlag gaan hijsen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Het mijnthema van Baron 1898 is ook terug te vinden in ‘Nest!’. Kinderen kunnen straks heen en weer wippen in op het oog lijkende ijzeren mijnkarretjes en de afdaling wagen vanaf de miniatuurversie van de schachttoren van Baron 1898.

Ook krijgt het speelbos een eigen horecapunt genaamd ’t verwende Nest!. Hier zullen verschillende lekkernijen te koop zijn waaronder de specialiteit ‘De Kurkentrekker’.

In speelbos Nest! zal ook nieuwe muziek te horen zijn. Het zal een mix worden van de melodieën van de omliggende attracties in Ruigrijk. In combinatie met de geluiden die doordringen uit Ruigrijk zal het de beleving compleet maken. Ook komt er een zogenaamd vriendenlied met yell.

Wanneer ‘Nest!’ precies open gaat is vooralsnog niet bekend. De Efteling is momenteel nog gesloten in verband met de landelijke lockdown.

Reacties