Efteling bouwt souvenirwinkel Loetiek om

      Geen reacties op Efteling bouwt souvenirwinkel Loetiek om

De Efteling gaat de souvenirwinkel Loetiek ombouwen tot een kostuumatelier. Het wordt een winkel waarbij je verschillende sprookjesachtige kleding kunt uitzoeken, passen en zelfs kopen.

De winkel zit vol details. Zo zie je overal verschillende spiegels, naaimachines en rollen stof om je heen. Er zijn ook pashokjes waar je je kan omkleden, en een foto kan maken met de mooie achtergrond van zo’n hokje.

Het ontwerp van het nieuwe kostuumatelier.

Bij de kleine spiegels kun je jezelf laten schminken of opmaken en bij de grote spiegels kun je jezelf in vol ornaat bewonderen. 

Er wordt ook aandacht besteed aan het gebouwtje zelf. Het dak wordt voorzien van dakisolatie, wordt alle verlichting vervangen door LED, en is er straks sprake van klimaatbeheersing. Zo wordt het straks een duurzaam en comfortabel kostuumatelier.

Voorheen was de Loetiek een winkel vol met afgeprijsde spullen uit het park. Ook was het jarenlang dé plek waar de pins van de pinparade te koop waren en waar nieuwe pins als eerste te koop waren. Voortaan kan je die bij de Marskramer halen. Vroeger was de Loetiek geen winkel maar een jeepmolen, deze is toen later omgebouwd en dichtgemaakt.

Het huidige exterieur van de Loetiek.

Zondag 10 november zal de huidige Loetiek sluiten en op 14 december wordt de vernieuwde winkel geopend.

Reacties