Dringend advies om mondkapjes te gebruiken in de Efteling

      Geen reacties op Dringend advies om mondkapjes te gebruiken in de Efteling

Vandaag de dag word je dringend geadviseerd een mondkapje te dragen in de Efteling. Dat advies geldt voor alle binnenruimtes in het park. Eerder werd in het park op grote LED-schermen al aangegeven dat het geadviseerd werd. Nu lijkt het park het advies van het kabinet te volgen door een dringend advies te geven.

Verspreid door het park staan sinds kort klapborden met daarop een symbool en daaronder de tekst: ‘Dit is een overdekte locatie. Draag vanaf hier je mondkapje’. Onder de tekst staat de Engelse variant vermeld. Over het dringend advies zegt de Efteling in een twitter reactie het volgende:

Vooralsnog gaat het om een dringend advies om een mondkapje te dragen in zowel binnen- als buitenlocaties en daarbij het mondkapje zo min mogelijk op en af te zetten. We verzoeken gasten dit advies op te volgen. ^Yvo

Een paar dagen geleden werd in de persconferentie op tv vermeld dat er aan wordt gewerkt om landelijk de mondkapjes te gaan verplichten. Dat zal uiteindelijk dan ook in de Efteling gelden. Vanaf wanneer de mondkapjesplicht ingaat is nog niet bekend. Voor nu blijft het bij een dringend advies.

Reacties