Dit worden de wachtrij en het station van Max & Moritz

      Geen reacties op Dit worden de wachtrij en het station van Max & Moritz

Max & Moritz, de nieuwe famillie-achtbaan in de Efteling, wordt een attractie vol met details. De nieuwe wachtrij en het vernieuwde instapstation zijn straks veel interactieve en decoratieve elementen te spotten. In de nieuwe making-of video van de Efteling krijgen we meer informatie te horen en zien we veel nieuwe concept-arts voorbij komen.

Entreegebied
De ingang van Max & Moritz bevindt zich straks op ongeveer dezelfde plek als de oude ingang van de Bobbaan. Zodra je door de entreepoort loopt zie je recht voor je de ingang van de wachtrij. Links daarvan bevindt zich de single-rider ingang, voor personen die alleen zijn, en links daarvan zien we de uitgang van de attractie.

“In een eerder gedeelde schets waren twee pleintjes en een pad naar Spookslot te zien. De vernieuwde schets laat zien dat dit gewijzigd is. Dit is aangepast omdat de wens was om de in- en uitgang van de familie-achtbaan dichter bij elkaar te plaatsen.? “

(Tekst gaat verder onder de foto’s – Swipe of klik op de pijlen om te bladeren.)

Wachtrij
Zodra je door de wachtrij loopt zie je overal details om je heen. Op de houten muren zul je onder andere perkamenten zien hangen, verschillende soorten gereedschap en een plank met allerlei boeken. Ook de koekoeksklokken kunnen natuurlijk niet ontbreken. Max en Moritz zijn echt kwajongens en dat zul je ook merken zodra je je in de wachtrij bevindt. Op veel plekken zijn de muren onder gekladderd met blauwe en groene verf waarmee ze ook handafdrukken hebben achtergelaten. Ook vonden de jongens het leuk om op de muren te tekenen met krijt.

Max en Moritz zijn hele slimme jongens en houden van dingen uitvinden. Ook dat zie je terug in de wachtrij waar ze een heus scheetkussen-orgel hebben gebouwd. Zodra gasten op een scheetkussen gaan zitten komt er geluid uit het orgel. Er zijn zeven kussentjes waar je op kan gaan zitten en bij elk kussentje staat een woord: ‘Do – Re – Mi – Fa – Sol – La – Ti’. Het scheetkussen-orgel is één van de interactieve elementen in de wachtrij.

(Tekst gaat verder onder de foto’s – Swipe of klik op de pijlen om te bladeren.)

Stationsgebouw
Het stationsgebouw van Max & Moritz bestaat uit verschillende geveltjes. Aan de voorzijde zien we de klokkenmakerij van Frau Schmetterling en aan een van de zijkanten de school van het dorpje. Op de gevels zijn ook allerlei elementen van onder andere koekoeksklokken terug te vinden.
Het gebouw is voortgekomen uit het oude stationsgebouw van de Bob. De zijgevels zijn uitgebreid, hier is een deel bijgebouwd zodat de achtbaantreinen volledig in het station passen en ook de achtergevel is wat naar achteren gezet zodat er ook plaats is voor de tweede baan. Uiteindelijk is het voor 80% een nieuw gebouw.

(Tekst gaat verder onder de foto’s – Swipe of klik op de pijlen om te bladeren.)

Reacties