Dit najaar weer veel attracties tijdelijk gesloten

      Geen reacties op Dit najaar weer veel attracties tijdelijk gesloten

De Efteling klust er dit najaar weer flink op los. Veel attracties zullen de komende tijd een nodige onderhoudsbeurt krijgen. Op de onderhoudspagina van de Efteling website staan diverse kleine en grote werkzaamheden vermeld.

Zo bracht de Efteling pasgeleden al naar buiten dat de het sprookje van de Fakir een grote onderhoudsbeurt staat te wachten. Die gaat in onderhoud van 4 september tot en met 22 december. Alle grote onderdelen van dit sprookje zullen opgeknapt worden zodat het straks weer als nieuw uitziet. Zo worden onder andere de tweeduizend tulpen vervangen.

In de eerste week van september (4 t/m 8 september) staan ook de houten achtbaan Joris en de Draak en het Spookslot in onderhoud. De Oude Tufferbaan gaat van 11 september tot 15 september in onderhoud. Fata Morgana zal ook vanaf 11 september gesloten zijn en gaat vanaf 23 september weer open. Het laatste onderhoud in september zal voor Carnaval Festival zijn, dat is van 25 tot en met 29 september.

In oktober zullen ook Villa Volta (2 t/m 6 okt), Gondoletta (2 t/m 13 okt) en Aquanura (7 t/m 13 okt) in onderhoud gaan. Zoals elk jaar sluiten in de wintermaanden ook de wildwaterbaan Piraña (13 november 2017 t/m 31 maart 2018) en waterachtbaan De Vliegende Hollander (1 december 2017 t/m 28 februari 2018) tijdelijk de deuren voor de gasten van de Efteling.

Voor achtbaan de Python stond vanaf september ook groot onderhoud gepland. Dit is echter door het niet tijdig kunnen leveren van de nieuwe baandelen tot nader order uitgesteld. Waarschijnlijk zal de Python vanaf eind november in onderhoud gaan. Hierbij wordt dat een groot gedeelte van de baan compleet vervangen.

[irp posts=”2543″ name=”Mogelijk uitstel van groot onderhoud bij de Python”]

Reacties

Geef een reactie