Deze attracties zijn geopend met de heropening van de Efteling

Afgelopen dinsdag 11 mei is er in de persconferentie een versoepeling aangekondigd voor onder andere pretparken, waaronder de Efteling. Als maandag 17 mei het definitieve besluit is genomen dat de versoepelingen door kunnen gaan dan zal de Efteling haar poorten weer openen op woensdag 19 mei.

Een voorwaarde voor de heropening van pretparken is dat alleen de buitenattracties open mogen zijn en de binnenattracties nog gesloten moeten blijven. Bij veel mensen zorgde dat voor verwarring bij een aantal attracties, zoals De Vliegende Hollander die deels binnen en deels buiten is. Op de officiële website van het park staat aangegeven welke attracties er met de heropening geopend zullen zijn.

In Marerijk zal uiteraard het Sprookjesbos geopend zijn, inclusief de rondvaart van het sprookje De Zes Zwanen. Verder zullen de huisjes en monorail in het Lavenlaar, naastgelegen speeltuin Kindervreugd en de carrousels op het Anton Pieck Plein toegankelijk zijn. Ook de Stoomtrein zal weer rondrijden.

Verderop in Reizenrijk kunnen gasten genieten van een ritje in Monsieur Cannibale, Gondoletta en de Pagode. Ook het Kleuterhof en het Avonturen Doolhof zullen geopend zijn.

In Ruigrijk zullen de meeste attracties geopend zijn. Vanaf de heropening van het park kunnen gasten genieten van de achtbanen Python, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak en Baron 1898. Naast de achtbanen zullen ook De Oude Tufferbaan, Halve Maen en Kinderspoor in gebruik worden genomen.

Wie in Anderrijk wil genieten van attracties kan terecht bij Max en Moritz en de Piraña.

Alle overige attracties zoals Fata Morgana, Spookslot, Fabula, Carnaval Festival, Vogel Rok, Droomvlucht, Villa Volta en Symbolica zullen nog even gesloten blijven.

Gezien er met de heropening dus en aantal attracties dicht blijven en het aanbod wat kleiner is, betalen gasten voor de entree tot de Efteling tijdelijk een lagere prijs. Een online entreebewijs kost, totdat de binnenattracties weer open kunnen, voorlopig €38 in plaats van €41 doordeweeks en €43 in de weekenden en op feestdagen.

Reacties