Demonstranten verstoren Eftelingshow Raveleijn

      Geen reacties op Demonstranten verstoren Eftelingshow Raveleijn

Vele gasten werden vandaag tijdens parkshow Raveleijn verrast door demonstranten die de show onderbraken. Halverwege de opvoering van de spectaculaire parkshow van 13:00 uur sprongen enkele demonsttanten over de hekken van de arena. De demonstranten voerden actie tegen het brandende paard, dat in de show ‘de Wachter van Vuur’ wordt genoemd.

Middels enkele bordjes met teksten als ‘Efteling stop met paarden in brand steken’ probeerden de demonstranten, leden van de Vegan Strike Group, hun boodschap te versprijden. De Efteling greep echter al snel in. Vrijwel direct werd de show stilgelegd en werden toeschouwers verzocht de tribune te verlaten.

Het optreden van de demonstranten werd veelvoudig gefilmd. Op beelden is te zien hoe enkele acteurs de demonstranten terug proberen te dringen. Het publiek is het duidelijk niet met de actievoerders eens. Onder luid boegeroep druipten de demonstranten af.

De politie heeft inmiddels de vier verdachten overgenomen van de beveiliging van het park. Er wordt door de Efteling aangifte gedaan van mishandeling tegen een of meerdere personen en ze worden verdacht van verstoring van de openbare orde.

Of de Efteling maatregelen gaat doorvoeren is vooralsnog niet bekend. Tijdens de show van 15:00 uur was de Wachter van Vuur gewoon weer aanwezig.

[wpdevart_youtube]XLayIS0-9Dc[/wpdevart_youtube]

 

Reacties