De Efteling komt met een ‘bijzonder verhaal’

      Geen reacties op De Efteling komt met een ‘bijzonder verhaal’

De Efteling heeft vandaag een bijzonder verhaal gepubliceerd. Dit is een verhaal dat over de Efteling zelf gaat. In het verhaal komt vanalles voorbij. Van het Sprookjesbos tot de spannende achtbanen en van het verleden tot in de toekomst. Volgens de Efteling is dit verhaal geschreven voor haar medewerkers, maar is het ook inspirerend voor de rest.

Het verhaal
In het nieuwe verhaal is Sprookjesbosbewoner Langnek de hoofdpersoon. In het verhaal kijken we deel mee vanuit zijn perspectief. We lezen wat hij zoal ziet in de Wereld vol Wonderen. Van een gezinnetje in het Sprookjesbos tot verliefde stelletjes. Tussendoor wordt er verteld over wat de Efteling nou zo bijzonder maakt. Het park wordt een stukje van het culturele erfgoed genoemd, net als bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest en het Rijksmuseum. Ook komen belangrijke mensen uit het verleden van de Efteling aan bod. Zo worden Anton Pieck, Peter Reijnders en burgemeester Van der Heijden de ‘reuzen’ genoemd. Stichting Natuurpark de Efteling is hun levenswerk geweest.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Website
Op een speciale website is het hele verhaal rustig te lezen. De pagina is opgedeeld in verschillende vakken met elk een bijzonder effect bij het scrollen. Zo verdwijnen er takken uit het beeld en blader je door een sprookjesboek.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Luisteren
Het is ook mogelijk om naar het verhaal te luisteren. Op het YouTubekanaal van de Efteling staat een bijzondere audioversie van het verhaal. In een 8 minuten durende video wordt het op een sprookjesachtige manier verteld. Daarbij zijn er ook geluidseffecten van uit het park te horen, op een speciale manier zodat het nóg echter lijkt. Deze techniek wordt 3D-audio genoemd en komt het beste tot z’n recht met oordopjes in.

Het verhaal vind je op: https://www.efteling.com/nl/over-de-efteling/wereld-vol-wonderen.
De audioversie beluister je hieronder.

Reacties