Coronajaar 2020: slechtste jaar ooit in geschiedenis Efteling

De Efteling heeft afgelopen jaar 2,9 miljoen bezoekers verwelkomd in het attractiepark. Deze sterke daling in bezoekers komt voornamelijk door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen. Zo moest het attractiepark 14 weken de deuren sluiten, waardoor onder andere veel geplande bezoekjes en overnachtingen niet door konden gaan. Daarnaast heeft het park bijna het gehele jaar met een sterk verminderde capaciteit gedraaid.

Het gedaalde bezoekersaantal heeft ook invloed gehad op de uiteindelijke opbrengsten. De totale opbrengsten bedroegen €140 miljoen, wat een afname is van 38,3% ten opzichte van 2019. Het verlies wat het attractiepark heeft geleden komt uiteindelijk neer op €14,5 miljoen, wat minder is dan de van tevoren geschatte €17 miljoen.

Met het geleden verlies was 2020 het slechtste jaar ooit voor de Efteling. Het attractiepark hoopt op 11 mei de poorten weer te kunnen openen. Wanneer het park heropent zijn toegangstesten niet verplicht en gelden de richtlijnen van het ‘Veilig Samen Uit’-protocol van branchevereniging de Club van Elf.

Reacties