Bied mee op een echt Bob-karretje

      Geen reacties op Bied mee op een echt Bob-karretje

Nog ongeveer anderhalve maand en dan is het laatste ritje van de Bobslee in de Efteling. Na bijna 35 jaar komt er dan door ouderdom een einde aan de Bob. Niemand minder dan Fons Jurgens, directeur van de Efteling biedt nu al enkele items van de Bob aan op Marktplaats.

“Op 1 september nemen we helaas afscheid van de populaire Bobsleebaan. Dat is een mooie gelegenheid om de boel eens op te ruimen” begint de Marktplaats advertentie. “Maar ik neem met pijn in mijn hart afscheid van deze Efteling-Bobslee” laat Fons Jurgens verderop in de advertentie weten.

“Na meer dan 10 trouwe dienstjaren is het tijd om deze Bobslee een nieuw leven te geven. Het is zonde om weg te gooien. Als je een beetje handig bent kun je ‘m vast weer als nieuw laten lijken”

Fons Jurgens op Marktplaats

Over de Bobslee valt te lezen dat deze afgelopen maand nog gekeurd is, maar wel lichte gebruikerssporen heeft. Het betreft een Cabrio -uitvoering geschikt voormaximaal zes personen. De afmetingen van dit unieke Efteling voertuig zijn 4,26 meter lang, 1,55 meter breed en 1,63 meter hoog, het totale gewicht bedraagt 1080 kilo.

De hoogste bieder mag de Bob na 1 september komen ophalen, op deze dag zal de Bobslee attractie voor de laatste keer open zijn. Het geld wat opgebracht wordt met de verkoop op marktplaats zal gaan naar Vila Pardoes.

Naast de Bob bied Fons Jurgens op marktplaats ook nog een grote Elandhoofd aan. Dit was een van de eerste attributen van de Bobbaan tijdens de Winter Efteling en heeft jaren lang op het kantoor gehangen van Fons Jurgens. “Dit exemplaar is me misschien wel net zo dierbaar als de Bob zelf, maar het is inmiddels wel tijd voor iets nieuws” zo laat de Efteling directeur op Marktplaats weten.

Als de Bob je iets te duur wordt op marktplaats kan je ook nog proberen op originele Efteling Tiroler-hoedjes te bieden. Deze hoedjes hoorden bij de opening van de Bobslee in 1985 bij de personeelskleding van de medewerkers.

Een woordvoerder laat weten dat de Marktplaats advertenties door Fons Jurgens zelf geplaatst zijn met wat hulp van de Efteling.

Reacties