Bäckerei Krümel in de Efteling officieel geopend

      Geen reacties op Bäckerei Krümel in de Efteling officieel geopend

Vandaag is Bäckerei Krümel officieel geopend voor gasten van de Efteling. Het nieuwe horecapunt bevindt zich op het Max en Moritz plein en heeft een divers assortiment bestaande uit ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s.

De bakkerij zit vol met details die verwijzen naar Max en Moritz, bekend van de gelijknamige attractie. Zo hangt er een koekoeksklok met een briefje waarop staat ‘Alles Kaputt’, een verwijzing naar de uitspraak van Meester Lämpel. Ook zijn er 25 Deugniet broodpoppetjes verstopt in het restaurant.

Op de kaart staat onder andere thematisch Schwarzwalder Kirschgebak, plaatbrood met gatenkaas, Flammkuchen-broodpizza en Deugnieten. Dat laatste zijn broodmannetjes in de vorm van Max of Moritz.

Bäckerei Krümel heeft plaats voor 125 personen binnen en 50 personen buiten. Echter kan er door de huidige coronamaatregelen niet gebruikt gemaakt worden van alle zitplekken. Naast de afstand geld er ook een beperkte capaciteit. Daardoor het er op drukkere dagen een korte wachtrij ontstaan om de bakkerij te betreden. Verder is het gebouw duurzaam gebouwd en wordt het gasloos verwarmd.

Bäckerei Krümel is vanaf nu geopend voor alle bezoekers van de Efteling. Wie geluk heeft kan bakker Krümel zelf ook nog tegenkomen.

Reacties