Afscheid van de Bob: voorbereidende werkzaamheden

De Bob in de Efteling maakt komende zondag haar laatste ritje. Tot die tijd kunnen bezoekers nog genieten van de attractie uit 1985, maar het is al wel overduidelijk te zien dat de Efteling begonnen is met voorbereidende werkzaamheden.

Rondom de Bobslee zijn flink wat bomen gekapt, waardoor er goed zicht is op de baan en op het station. De bomenkap moet straks het afbraakproces versnellen en geeft ruimte om de nieuwe achtbaan Max en Moritz te bouwen. Het is duidelijk dat de omgeving drastisch gaat veranderen wanneer zondag de laatste pasagiers de Bob verlaten.

Naast de lifthill was er al eerder begonnen met het verwijderen van de bebossing. Hier zijn enkele bouwketen geplaatst en er is een ingang gecreëerd voor vrachtverkeer. Daarnaast is het wandelpad verbreedt en de bomen tegen de witte zijmuur zijn gekapt.

Het moge duidelijk zijn dat wanneer de Bob sluit het zicht in dit gedeelte van Anderrijk voorgoed anders zal zijn. Eftelingsestraat.nl maakte een foto- en videoreportage van hoe het gebied er nu uitziet:

Reacties