Afscheid van de Bob: laatste openingsdag

Na 34 jaar aanwezigheid maakte de Bob gisteren dan toch echt het laatste ritje. Na bijna 35 jaar heeft de Bob 6,5 miljoen kilometer afgelegd en de liefhebbers van het eerste uur konden naar hartenlust afscheid nemen van de geliefde Bobbaan.

De Bob opende gisteren onder grote belangstelling voor de laatste keer haar poorten. Personeelsleden van de Efteling deelden speciale afscheidsvlaggetjes uit bij de ingang van het park en er waren diverse memorabilla te verkrijgen. Zo konden parkgasten een speciale Bob-pin kopen, een Bob-shirt bemachtigen, een actiefoto kopen of de hand leggen op een speciale Bob-button

Om 20:00 uur sloot voor de laatste keer de poort van de Bob. Voor zowel medewerkers als bezoekers was dit een speciaal moment: na 34 jaar is het dan toch echt gedaan. Jürgen Freilich startte om 20:00 uur met zijn laatste Familien Fest en nam daarmee afscheid van de Bobbaan.

De laatste rit werd afgelegd door medewerkers van de Bob. Deze medewerkers hadden allemaal de laatste openingsdag van de Bob gewerkt bij de attractie. Jürgen Freilich begeleidde de groep richring het station van de Bob en zong voor een laatste maal het Boblied.

De deelnemers van het laatste ritje werden feestelijk onthaalt. Directeur park, Coen Bertens noemde deze dag in gesprek met Eftelingsestraat.nl ‘een dag met een lach en een traan’. ‘Een iconische attractie verdwijnt, dat is best lastig voor ons en het personeel van de Bob. Doordat we het ruim van tevoren hebben aangekondigd, kon iedereen nog genieten van de Bob en hadden wij de ruimte voor de voorbereidende werkzaamheden voor Max en Moritz. Verder in het project zullen we steeds meer informatie vrijgeven om iedereen een beetje warm te maken voor de nieuwe attractie.’

Eftelingsestraat.nl maakte een foto- en videoreportage. De videoreportage wordt morgen gepubliceerd op de social media-kanalen van Eftelingsestraat.nl. Bekijk hieronder een korte fotoreportage:

Reacties