Dit zijn vanaf zondag de nieuwe coronamaatregelen in de Efteling

      Geen reacties op Dit zijn vanaf zondag de nieuwe coronamaatregelen in de Efteling

Vanavond zijn er in de persconferentie extra coronamaatregelen vanuit de overheid aangekondigd. Deze maatregelen gaan aanstaande zondag 28 november in en gelden tot en met minimaal 18 december.

Sluitingstijd vervroegd naar 17.00 uur
Vanaf zondagochtend 28 november om 05.00 uur geldt er in Nederland een ‘avond-lockdown’. Dit betekent dat alle niet-essentiële sectoren tussen 17.00 uur en 05.00 uur gesloten zijn. Ook de Efteling valt hieronder. Vanaf aanstaande zondag 28 november 2021 sluit de Efteling daarom vervroegd om 17.00 uur. Alle locaties moeten om 17:00 uur gesloten zijn, daarom sluiten wachtrijen van attracties eerder en kun je niet langer blijven zitten in een restaurant.

Vanaf 28 november tot en met minimaal 18 december is de Efteling van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (en voor verblijfsgasten zelfs al om 09.30 uur), op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

1,5 meter afstand
In het attractiepark, dus ook op de paden en in de wachtrijen, houd je 1,5 meter afstand aan tussen gezelschappen. Dit is verplicht voor alle gasten van 18 jaar en ouder.

Coronatoegangsbewijs
We blijven een coronatoegangsbewijs vragen bij de entree, vooruitlopend op de verwachte verplichting. Dit bewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar moet je ook een geldig identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs (geen kopie of foto) kunnen tonen. Het coronatoegangsbewijs kun je via de QR-code in de CoronaCheck-app of op papier laten zien. Daarnaast is het nog steeds noodzakelijk om een tijdslot te reserveren. Abonnementhouders en verblijfgasten hoeven geen reservering te maken.

Mondkapje op in binnenruimtes
Het dragen van een mondkapje over de mond én neus is verplicht in binnenruimtes. Als je zit in een attractie of aan tafel, mag je hem afzetten.

Restaurants sluiten ook om 17.00 uur
De restaurants in het park én in onze verblijfsaccommodaties sluiten om 17:00 uur. Verblijfsgasten kunnen na 17:00 uur nog wel eten afhalen of laten bezorgen.

Theatershows CARO
Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is het vanaf zondag 28 november niet meer mogelijk om in de avonden culturele voorstellingen op te voeren. Theatershow CARO valt hier ook onder. De show van zondag 28 november wordt verplaatst van 18.30 naar 15.30 uur. Voor de verblijfsgasten geldt dat de reserveringen verplaatst zijn naar 15.30 uur. Wilt u dit niet dan kunt u zich wenden tot de receptie van uw verblijf. Die geven dan een tegoed op giftcard uit. Voor niet-verblijfsgasten geldt dat de Efteling alle tickets gaat annuleren en terugbetalen. Wil je de show van 15.30 uur bijwonen? Dan is het nodig om nieuwe tickets te boeken. Voor de voorstellingen ná 28 november wordt nog naar een oplossing gezocht. Daarover volgt later meer info.

Bron: Efteling Blog

Reacties