Werkzaamheden Sprookjesbos gaan verder

      Geen reacties op Werkzaamheden Sprookjesbos gaan verder

Begin deze maand kwam Eftelingsestraat.nl met een bericht over uitdunningswerkzaamheden in het Sprookjesbos. Op de locatie tussen Polles Keuken, het Kabouterdorp en Langnek vonden werkzaamheden plaats waarbij er bomen en andere beplanting werden weggehaald.

Op die plek zijn een aantal bomen weggehaald en daarvan is een houtwal gemaakt waarin insecten en andere kleine dieren zich kunnen nestelen. Het kleine pad dat zich bevond tussen het Sprookjesbos en Polles Keuken is ook aangepakt. In plaats van een modderig pad is het nu een grindpad geworden.

Nu de werkzaamheden aan die kant ver afgerond lijken te zijn is men begonnen aan de overkant van dat deel. Recht tegenover dat stuk bos is een ander klein deel ook aangepakt. Ook dit deel bevindt zich tussen het Kabouterdorp en Langnek en hier is te zien dat er ook wat bos is uitgedund. Op foto’s zien we dat ook aan deze kant een nieuwe houtwal is geplaatst.

Deze uitdunningswerkzaamheden zijn nodig om het bos te verjongen. Op deze manier krijgt onderbegroeiing weer een nieuwe kans om te groeien omdat ze onder andere weer meer zonlicht krijgen. Doet de Efteling dit niet, dan is er een kans dat wat oudere bomen ziek worden of dood gaan en dus om kunnen vallen. Dat resulteert weer in gevaarlijke situaties en dat wil de Efteling voorkomen.

Reacties