Nieuwe motor voor lifthill Efteling achtbaan Joris en de Draak?

      Geen reacties op Nieuwe motor voor lifthill Efteling achtbaan Joris en de Draak?

De houten racerachtbaan Joris en de Draak is al meer dan twee weken buiten gebruik. De attractie staat sinds maandag 23 december 2019 stil vanwege technische problemen. Dat zorgde ervoor dat bezoekers van het park vrijwel de hele kerstvakantie geen ritje konden maken in de dubbele achtbaan.

Het probleem lijkt waarschijnlijk te liggen bij de ketting van de achtbaan. De ketting op de zogeheten lifthill trekt de karretjes naar een hoogte van 25 meter zodat deze vervolgens met maximaal 75 kilometer per uur over de baan kunnen racen. Geruchten gaan dat beide kettingen vervangen moeten worden, van zowel ‘Water’ als ‘Vuur’.

Een teamlid van Eftelingsestraat.nl zag vrijdagmiddag per toeval dat er onderdelen gebracht werden bij de achtbaan. Wij denken dat dit een nieuwe motor is voor de ketting van de lifthill.

De Efteling zelf wil niet zeggen wat het exacte probleem is. Volgens het park moet er een onderdeel dat niet standaard op voorraad is besteld worden. Hoe lang de werkzaamheden gaan duren is nog niet bekend. Tot die tijd blijft de attractie buiten gebruik.

De volgens ons nieuwe motor voor één van de twee banen
De wachtrij van Joris en de Draak
Reacties