Max en Moritz binnenkort te zien op dak Frau Boltes Küche

      Geen reacties op Max en Moritz binnenkort te zien op dak Frau Boltes Küche

Vanaf half oktober kunnen bezoekers van de Efteling een nieuwe streek aanschouwen van Max en Moritz. Op het dak van Frau Boltes Küche zullen de twee kwajongens gaan hengelen naar gebraden kippen uit de oven van Frau Bolte.

De streek verwijst naar één van de streken die de broertjes in het verhaal van Wilhelm Busch uithalen. We zullen straks op de hoek van Frau Boltes Küche een oven zien verrijzen, waar kippen worden gebraden. Op het dak naast de schoorsteen vinden we Max en Moritz met een zelfgebouwde hengel-installatie. Met deze installatie proberen de kwajongens de kippen van Frau Bolte te stelen.

Het tafereel is ontworpen door Jeroen Verheij. Met de toevoeging van deze uitbeelding begint het gebied rondom Max en Moritz een klein themagebiedje te worden in de Efteling. In de toekomst staat er een horecagelegenheid gepland op het grasveld tegenover Frau Boltes Küche. Hierover maakt de Efteling in een later stadium meer bekend.

De werkzaamheden aan de schoorsteen starten deze week. Tijdens de werkzaamheden blijft het restaurant Frau Boltes Küche geopend. Ook kunnen bezoekers nog steeds terecht bij de naastgelegen snackmuur.

Reacties