Foto’s: Sloop huisje Vrouw Holle begonnen

      Geen reacties op Foto’s: Sloop huisje Vrouw Holle begonnen

De sloop van het huisje van Vrouw Holle is inmiddels begonnen. Het oude huisje was in een dusdanige slechte staat dat het niet langer overeind kon blijven staan.

Sinds een aantal dagen zijn er al voorbereidende werkzaamheden om het huisje klaar te maken voor de sloop. Zo zijn afgelopen weekend al wat decoratieve elementen waaronder Vrouw Holle zelf al weggehaald. In het eerste deel van deze week vonden er grondwerkzaamheden plaats en wordt er op verschillende plekken nog elektronica weggehaald.

Het oude huisje stamde uit 1945 en was dus ouder dan de Efteling, wel bijna 75 jaar oud. In de beginjaren was het nog een simpele blokhut en woonde er een familie in omdat hun eigen huis was verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1948 moesten ze verhuizen vanwege uitbreidingen van het recreatiepark. Toen in 1952 het Sprookjesbos opende had het huisje een nieuw door Anton Pieck ontworpen uiterlijk gekregen dat bij het bos paste. Zo ontstond uiteindelijk het “huisje van Vrouw Holle”.

Het huisje werd in de eerste tien jaar van het Sprookjesbos gebruikt als souvenirwinkeltje. Van 1962 tot en met 2000 was in dit huisje het Sprookjesmuseum te vinden. Er waren verschillende sprookjesvoorwerpen te bekijken waarvan sommige later in het Efteling Museum te bewonderen waren. Sinds 2006 heeft Vrouw Holle zelf een intrek genomen in het huisje waar ze het elke dag liet sneeuwen.

In de komende tijd word het oude huisje met de grond gelijk gemaakt en wordt na de vorstperiode begin volgend jaar met de standaarden van nu weer opnieuw opgebouwd. Het nieuwe huisje ziet er straks hetzelfde uit als het oude huisje. De put van Vrouw Holle blijft geopend tijdens het onderhoud.

Reacties