Foto’s: renovatie Grote Zweefmolen afgerond

      Geen reacties op Foto’s: renovatie Grote Zweefmolen afgerond

De Grote Zweefmolen op het Anton Pieckplein is sinds gisteren weer geopend. De 125 jaar oude molen werd enkele weken terug afgebroken om plaats te maken voor een splinternieuwe replica.

Bezoekers zullen het verschil nauwelijks merken. De molen is tot in de detail gekopieerd en de nieuwe zweefmolen ziet er weer fris en fruitig uit. Niet alleen de molen is vervangen, ook het hekwerk dat om de attractie staat kreeg een nieuw uiterlijk. Het in Anton Pieckblauw en rood geschilderde hek is vervangen door hetzelfde soort hekwerk dat ook te vinden is bij de Zes Zwanen. Echter is het hek bij de Grote Zweefmolen in dezelfde kleuren geschilderd als de kleuren van de molen.

Ook de zittingen werden opnieuw vervaardigd. De nieuwe stoeltjes hebben een krullerig uiterlijk en bieden, net zoals bij de vorige molen, plaats aan twee bezoekers. Door de coronamaatregelen zijn er minder zittingen geplaatst dan dat bij de oude molen het geval was. Wanneer de coronacrisis voorbij is zullen er meer bankjes terugkeren.

Verder vallen voor de oplettende bezoeker nog enkele zaken op. Zo staat het operatorhuisje weer strak in de verf en de zijmuurtjes van een aangrenzende plantenbak zijn verhoogd.

De Grote Zweefmolen staat ook wel bekend als de ‘Rozenmolen’, dit door het rozenmotief dat Ton van de Ven ontwierp nadat de zweefmolen werd gekocht in 1977. Lex Lemmens en Ton van de Ven kochten de -toen- 75 jaar oude molen en plaatsten deze, na de verandering van uiterlijk, in de Speeltuin.

Wie een ritje wil maken in de Zweefmolen kan tijdens de openingstijden van de Efteling terecht op het Anton Pieckplein. De bediening van de Grote Zweefmolen kan soms afwisselen met die van de Vlindermolen of de Kleine Zweefmolen.

Reacties