Foto’s: Extra parkeerplaats Efteling nu grotendeels geasfalteerd

Op drukkere dagen kan de Efteling een extra parkeerplaats inzetten als dat nodig is. Deze parkeerplaats is sinds 2009 eigendom van de Efteling en wordt regelmatig gebruikt.

Sinds 2010 is een deel van de parkeerplaats geasfalteerd maar het grootste gedeelte half verhard. Dat laatste deel (parkeerplaats M genaamd) zorgde de afgelopen jaren voor veel klachten van bezoekers. Op droge dagen zaten veel auto’s onder het stof van het menggranulaat dat in het half verharde deel zat verwerkt. Op regenachtige dagen was het een grote modderpoel waardoor veel auto’s vies werden en bezoekers door de modder hun weg naar hun voertuig moesten vinden.

Daar is nu een einde aan gekomen. De rijbanen zijn nu geasfalteerd en het gedeelte kan weer snel in gebruik worden genomen. Met deze vernieuwing is ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de doorstroming te verbeteren door middel van twee rijbanen in plaats van één. Ook is er nu een duidelijke scheiding gemaakt tussen de voetgangers en de voertuigen.

Tijdens de werkzaamheden kon het grootste gedeelte dus niet gebruikt worden waardoor op drukke dagen al snel mensen hun auto moesten parkeren op het weiland dat achter parkeerplaats M ligt. Vanwege de verre afstand reden vanaf daar pendelbussen richting het park.

In oktober vorig jaar heeft de Efteling een vergunningsaanvraag ingediend voor het overkappen van parkeerplaats M. Het moet een overkapping van circa 23.000m2 worden waar 1346 auto’s onder kunnen parkeren. “Op de overkapping wil de Efteling maar liefst 14.300 zonnepanelen plaatsen. Hiermee kunnen zij een substantieel deel van de eigen energie opwekken. En dat levert een zeer belangrijke bijdrage aan de ambitie om klimaatneutraal te zijn in 2030. De Efteling hoopt dan ook dit volgend jaar te kunnen realiseren.”

Tot op heden is er nog niks te zien van deze overkappingen.

Twee rijbanen nu voor een beter doorstroming
De voormalige situatie
Reacties