Efteling druk bezig met uitdunnen van Sprookjesbos

      Geen reacties op Efteling druk bezig met uitdunnen van Sprookjesbos

Afgelopen week is de Efteling druk bezig geweest met het uitdunnen van een deel van het Sprookjesbos. Op de plek tussen het Kabouterdorp, Langnek en restaurant Polles Keuken aan de Pardoes Promenade zijn in de afgelopen dagen een aantal bomen gekapt. Het pad tussen de sprookjes dat leidt naar de wc’s van Polles Keuken was hierbij tijdelijk afgezet.

Volgens een woordvoerder van de Efteling gaat het hierbij alleen om uitdunningswerkzaamheden om dat deel van het Sprookjesbos te verjongen. Uitdunning vindt plaats wanneer er te veel bomen op een te klein oppervlakte staan. Het gevolg hiervan is dat de bomen elkaar verdrukken en er uiteindelijk een aantal doodgaan. Deze dode bomen kunnen vervolgens omvallen, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Door het uitdunnen kunnen gevaarlijke situaties worden voorkomen en blijft het bos gezond. Ook krijgt de onderbegroeiing zo meer kans om weer te gaan groeien.

De Efteling heeft al op meer plekken in het Sprookjesbos uitdunningswerkzaamheden uitgevoerd. Onder andere bij het huisje van Hans en Grietje zijn een tijd geleden bomen gekapt om ook hier ervoor te zorgen dat de onderbegroeiing meer kans maakt.

Reacties