Video: de Efteling van bijna 26 jaar geleden

      Geen reacties op Video: de Efteling van bijna 26 jaar geleden

Weet jij nog hoe de Efteling er 26 jaar geleden uitzag? Een Efteling zonder Symbolica, Baron 1898 of het Huis van de Vijfzintuigen als park-entree, maar nog wel met houten achtbaan Pegasus en het Zomertheater op de plaats van het oude zwembad in Ruigrijk, toen nog Oosterpark.

In de bijna 40 minuten duurde video op het YouTube kanaal van Menno’s Adventures gaan we terug naar 11 augustus 1994. We komen het park binnen via de entree, nog op de plaats waar tegenwoordig Raveleijn te vinden is. We zien een oude Pardoes voorbij komen, die na een flinke metamorfose bijna niet meer herkenbaar is naast de Pardoes van nu. Het Sprookjesbos heeft duidelijk nog steeds het karakter van toen ook al zijn in de jaren veel sprookjes aan het bos toegevoegd.

Bijna alle attracties van toen kan je nu nog steeds in de Efteling vinden. Op de plaats waar nu De Vliegende Hollander te vinden is, lag in 1994 nog het Efteling Zomertheater. Ook zien we de oude Likkebaerd, in 2009 vervangen door Station de Oost. De Pegasus, die in 2009 is gesloopt is om plaats te maken voor Joris en de Draak, zien we ook kort voorbijkomen.

Welke verschillen van toen en nu vallen jouw op in onderstaande video?

YouTube player
Reacties