Interview: Nieuwe remix met Eftelingmuziek online

      Geen reacties op Interview: Nieuwe remix met Eftelingmuziek online

Vandaag is er weer een nieuwe remix online gekomen van een oude bekende. Ronny V Productions maakte een remix van het hoofdthema van de houten racerachtbaan Joris en de Draak. Hij is bekend van onder andere de Efteling Dance Remix die hij jaren geleden heeft gemaakt. Eftelingsestraat.nl stelde hem een paar vragen, dit interview kun je vinden onder de video.
De nieuwe remix is hieronder te beluisteren in de videoclip.

De nieuwe Joris en de Draak remix

– Hoe is het idee ontstaan om Efteling-remixen te maken?
Dit idee ontstond 16 jaar geleden toen ik met mijn vriendin (inmiddels vrouw) in de Efteling liep.
Ik kwam al behoorlijk vaak in de Efteling maar op de een of andere manier ging ik meer op de muziek letten en ik dacht “Hoe zou het klinken als we dit in een dance-jasje steken”?
Thuis in mijn hobby studio ben ik ermee aan de slag gegaan en de eerste Efteling Dance Medley was een feit. Omdat er toen nog geen YouTube bestond heb ik deze als mp3 online gezet en gepost op verschillende forums. Binnen notime was deze meer dan 10.000 keer gedownload en werd zelfs in een kortere versie op Q-music gedraaid.
13 jaar later waren mijn eigen kinderen deze aan het luisteren op YouTube terwijl ik deze er nooit op had gezet. Het is toch leuk dat na zo veel tijd iets wat jij ooit gemaakt hebt nog gewaardeerd wordt.
Dus ik besloot een nieuwe versie te maken met een mooie videoclip erbij. Natuurlijk was dit nooit gelukt zonder de prachtige beelden van EftelwesleyHD.
Op veel Efteling- en attractiepagina’s en op social media ging de video als een lopend vuurtje. Dus ik besloot na veel verzoekjes ook losse liedjes van de Efteling te gaan remixen.


– Ben je lang bezig geweest met het maken van deze nieuwe remix?
In totaal ben ik een paar weken bezig geweest met de muziek. Dat komt echter meer omdat ik niet zo heel veel tijd heb om dit te doen omdat ik te veel hobby’s heb haha.
Ik speel nog gitaar in een band, ik maak soms ook voor andere mensen wat muziek en ik speel op redelijk niveau darts. Daarnaast heb ik ook nog 2 fantastische kids van 5 en 7, een lieve vrouw en werk ik 36 uur per week in de ICT bij een grote zorginstelling voor mensen met een beperking.
Dit nummer is al een paar maanden geleden gemaakt maar de video was in 3 avonden klaar.


– Kunnen we in de toekomst nog meer Efteling-remixen verwachten? Zo ja, welke attracties zouden we eventueel kunnen verwachten in een remix?
Er gaat zeker meer aankomen! Want vooral in crisis tijden als deze is het leuk om mensen wat nieuws te laten horen en zien. Ik ben momenteel nog bezig met een medley van de Droomvlucht maar dan niet in een dance-versie. Hiervoor heb ik mijn gitaar een keer gebruikt.
En ook ben ik een remix aan het maken van de filmmuziek van Jurassic Park/World. En als de inspiratie het toelaat of jullie nog leuke ideeën hebben dan komt er zeker nog meer op korte termijn!

Onderstaand versie 2.0 van de bekende Efteling Dance Medley:

Reacties