Efteling Resorts 

Efteling geeft meer details Loonsche Land

Verwachte leestijd: 3 minuten.

Komende weken valt bij Efteling abonnementhouders het magazine ‘Wonder’ in de brievenbus. In deze speciale wintereditie van het tijdschrift worden onder andere 5 vragen gesteld over het nieuw te openen vakantiepark ‘Het Loonsche Land’, aan Ivo Südmeier, beleidsmanager Natuur en Landschap.

Het Loonsche Land opent op 30 juni 2017 en moet het aantal bedden in de wereld van de Efteling laten toenemen tot 3000. Op het vakantiepark staan vakantiewoningen, hutten en een hotel met knusse hotelkamers. Ze staan boven, deels onder de grond of aan het water. De vakantiewoningen worden afgewerkt met natuurlijke materialen, zoals groene daken en duurzaam hout.

Ivo: ‘Grote groepen kunnen kiezen uit de Bos- en Duinhutten voor twaalf personen of overnachten in de wat grotere vrijstaande Schaapskooi. Ook zijn er hutten voor zes personen. De themakamers, voor vier tot zes personen, zijn een soort vrijstaande hotelkamers op palen.’

In het hotel bevindt zich restaurant ‘De Proeftuyn’. Hier worden dagverse en seizoensgebonden gerechten geserveerd. Deze producten worden onder andere gekweekt op de naastgelegen moestuinen: de Boomgaerd, de Notengaerd, de Plucktuyn en de Moestuyn, waar gasten van harte welkom zijn om een kijkje te komen nemen.

Ivo: ‘De koks werken zo veel mogelijk met dagverse, seizoensgebonden en bij voorkeur biologische producten. Die kweken we deels zelf of we halen ze bij leveranciers uit de buurt. Veel wat er groeit in de Boomgaerd, de Notengaerd, de Plucktuyn en de Moestuyn zie je in het restaurant terug op je bord.’

loonsche-land-proeftuyn

Vakantiepark het Loonsche Land is omringd door hetgelijknamige nartuurgebied ‘Het Loonsche Land’. Vanuit je accommodatie loop je gemakkelijk dit 60 hectare grote natuurgebied in waar zich onder andere bossen, tarweakkers of heidevelden bevinden. Een groot deel van de oppervlakte van het vakantiepark bestaat uit duinen.

Lees ook:  Efteling breidt zomerprogramma uit

Voor de jongere gasten is er ook genoeg te doen. Ze kunnen op ontdekkingstocht in de bossen, zandkastelen bouwen op de duinen, spelen bij het water of ze leven zich uit op één van de speelplaatsen in het vakantiepark. Daarnaast bevindt zich aan de rand van de wei de ‘Hooimijnt’, een kleinschalig dierenverblijf waar landgeiten, heideschapen en kraaikippen rondlopen. Dit zijn typisch Brabantse boerderijdieren die nu bijna niet meer voorkomen. In de Hooimijt bevinden zich strobalen waarmee kinderen naar de hooizolder kunnen klimmen en via een glijbaan naar beneden kunnen roetsjen.

Verblijven vanaf 30 juni kun je nu al eenvoudig boeken via de website van de Efteling.
loonsche-land-restaurant
1024x576-loonscheland-heidehut

loonsche-land-plattegrond

Reacties

Related posts