Efteling 

Wensbron geleegd door Prinses Viktória

Gisteren is in de Efteling de Wensbron voor de 31ste keer geleegd. Dit wordt jaarlijks gedaan waarbij de opbrengst naar organisatie ‘Save the Children’ gaat. Eerder konden wij al melden dat de bron op 1 april geleegd zou worden.

De wensbron is een put gelegen in het park waar bezoekers een muntje op een schoteltje, dat wordt voortgedreven door een gouden vis, kunnen proberen te gooien. Elk jaar wordt de put leeggemaakt en zo ook gisteren. Prinses Viktória de Bourbon de Parme hielp daar weer bij en werd ondersteund door Prinses Assepoester en vele kinderen.

Save the Children is een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich inzet voor het welzijn van kinderen. De organisatie werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren. Dit doen ze doormiddel van onderwijs, gezondheidszorg, bescherming tegen misbruik en uitbuiting, economische ontwikkeling, voedselhulp en noodhulp. Hierbij is het uitgangspunt het Universele Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties.

De opbrengst van het geld is nog niet bekend. De muntjes worden eerst goed afgewassen en geteld voordat het bedrag bekend wordt gemaakt. De totale opbrengst sinds 1985 is inmiddels al €191.000.

Lees ook:  Prinses Viktória leegt zaterdag de wensbron

Reacties

Related posts