Efteling Symbolica 

Waar zijn de Wonderwachters gebleven?

Afgelopen tijd verdwijnen er Wonderwachters op de Pardoes Promenade. De opvallende lantaarnpalen sieren de Pardoes Promenade al sinds de opening in 2000. Rondom Symbolica komen ook een aantal nieuwe Wonderwachters te staan.

Oorspronkelijk was het plan om de Wonderwachters lichtjes te laten bewegen en ze zogenaamd onderling met elkaar in een onverstaanbare taal te laten mompelen. Dit plan is uiteindelijk geschrapt nog voordat de Promenade werd aangelegd.

Een aantal Wonderwachters zijn de afgelopen tijd weggehaald. In plaats van de sierlijke lantaarnpalen steken er nu ijzeren pilaren uit de grond die normaal zorgen voor steun aan en bedrading van de Wonderwachters. De pilaren zijn ingewikkeld met een soort doeken. Waarschijnlijk worden de Wonderwachters opgeknapt om er weer als nieuw uit te zien deze zomer als Symbolica opent.

Lees ook:  Efteling nu ook vanuit Brabant bereikbaar met Flixbus

Om het gebrek aan verlichting op de Promenade op te lossen is de Efteling bezig met het plaatsen van houten palen langs het hekwerk van de Promenade. Waarschijnlijk komen hier lichtsnoeren aan te hangen. Vergelijkbaar met de sfeerverlichting zoals in de Winter Efteling.

WhatsApp Image 2017-02-21 at 16.19.43

WhatsApp Image 2017-02-21 at 16.19.45

WhatsApp Image 2017-02-21 at 16.19.44

Reacties

Related posts