Vogel Rok drie weken dicht

      Geen reacties op Vogel Rok drie weken dicht

Komende maandag 6 november sluit de overdekte achtbaan Vogel Rok voor een periode van drie weken voor onderhoud. Als alles volgens planning zal verlopen kunnen we vanaf 25 november weer een vlucht door het duister maken. De Efteling is vooraf nooit erg loslippig over eventuele aanpassingen tijdens een onderhoudsbeurt. Of er verandering in de beleving van de attractie zal plaatsvinden is voor ons dus ook nog even in het duister tasten.

Eerdere verbouwingen
Vogel Rok is geopend op 9 april 1998 en koste destijds 28 miljoen gulden (omgerekend 12,7 miljoen euro). Hiermee was het de duurste attractie die de Efteling toen ooit had neergezet. Vanwege tegenvallende reacties werd de attractie een jaar later al flink verbouwd. Toen zijn de enorme slangenkop en een aantal lasereffecten toegevoegd aan de rit. Ook werd de laatste bocht aangekleed met een tunnel met glazvezelverlichting.

In 2007 werd €300 000,- uitgetrokken om de attractie opnieuw te verbouwen. Hierbij zijn de wachtruimten, de route van het stationsperron naar de uitgang en de fotobalie onderhanden genomen. De ontwerpen van deze nieuwe wachtrij werden gemaakt door Karel Willemen. Aan de beleving van de rit werd niets aangepast.

Remproblemen
Sinds begin 2015 heeft de achtbaan problemen met de remmen. Als er met drie treinen gereden werd, kwamen de treinen met een harde klap tot stilstand aan het einde van de rit, met pijnlijke ervaringen voor bezoekers als gevolg. Hierop heeft de Efteling besloten om voortaan nog maar met maximaal twee treinen te rijden. Of deze problemen met de remmen de komende onderhoudsbeurt worden opgelost, is nog niet bekend.

[wpdevart_youtube]YASxdr6pYO4[/wpdevart_youtube]

[wpdevart_youtube]kdbEhua_1xo[/wpdevart_youtube]

Reacties

Geef een antwoord