Efteling 

Vlindermolen bijna klaar na groot onderhoud

Na een grote onderhoudsbeurt aan de Vlindermolen op het Anton Pieckplein is deze na ruim twee maanden bijna klaar om weer rondjes te kunnen draaien. De gehele molen is uit elkaar geweest en al het houtwerk staat weer mooi strak in de verf. Het onderhoud van de molen staat niet vermeld op de onderhoudspagina van de Efteling website. Echter, volgens bronnen uit het park wordt vanaf deze woensdag de molen getest en kunnen we weer rondjes draaien op woensdag 8 februari.

Vlindermolen op 21-11-2016

Niet alleen het houtwerk is onderhanden genomen, maar ook de techniek en verlichting heeft een opfrisbeurt gehad. Op foto’s is te zien dat de armaturen rondom de molen vervangen zijn. Ook binnenin de molen hangt nieuwe verlichting. Waarschijnlijk zijn nu ook deze lampen vervangen voor ledverlichting zoals de Efteling ook al bij andere renovaties gedaan heeft.

Lees ook:  Efteling abonnement voortaan online te koop en te verlengen
Binnenzijde wordt opnieuw geschilderd

De Vlindermolen is in 1977 aangekocht door de Efteling en naar een idee van Ton van de Ven omgebouwd. Daarvoor had de molen jarenlang dienst gedaan op vele kermissen. Waarschijnlijk is het een van de oudste vlindermolens. In het midden vinden we een beeld van Mijnheer Prikkebeen met zijn schepnetje op jacht naar vlinders. De molen bestaat uit 20 karretjes die rondrijden op een golvend parcours.

Nieuwe verlichting aan buitenzijde
Eén van de 20 karretjes
Eén van de nieuwe lampen aan de binnenzijde
Mijnheer Prikkebeen
Binnenconstructie van de molen
Overzichtsfoto

Testritten:

Reacties

Related posts