Veel hinder en gesloten attracties door storm in de Efteling

Zware windstoten zorgen voor veel overlast in de Efteling. De windstoten kunnen een kracht hebben van 100-110 km/uur meld het KNMI en heeft daarvoor code oranje afgegeven voor zuidwesten en zuiden van het land (provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg). De Efteling, gelegen in Kaatsheuvel – Noord Brabant, zit daardoor midden in deze storm.

Gesloten attracties
Op dit moment zijn veel buiten attracties gesloten omdat het met dit weer het niet veilig zou zijn om ze open te laten voor de bezoekers. De gesloten attracties zijn schipschommel De Halve Maen, de achtbanen Python, Joris en de Draak, De Vliegende Hollander en De Bob, uitkijktoren De Pagode, bootjesattractie De Gondoletta en de Stoomtrein van de Efteling. Voor de veiligheid van de bezoekers heeft de Efteling ook het volledige Sprookjesbos laten ontruimen en afgesloten voor de bezoekers.

Huis van de Vijf Zintuigen

Het entreegebouw van de Efteling, het Huis van de Vijf Zintuigen, is ook deels met linten afgezet voor de bezoekers van het park. In het tussenstuk van souvenirwinkel Efteldingen en de toegangspoorten zijn door de wind enkele plafondplaten van dit gebouw naar beneden gevallen. Bezoekers kunnen het park in en uit via een tijdelijk zij-ingang.

Lees ook:  Zware storm treft Efteling

Meer overlast
Door de harde storm in de Efteling waaien meer dingen van hun plek, zo zijn op de Parkeerpromenande al meerdere vlaggen gesneuveld. Op verschillende plaatsen in het park zijn medewerkers nu druk bezig om loshangende en losstaande spullen veilig te stellen.

Geen geld terug
Bezoekers die vandaag de Efteling bezoeken hoeven niet te verwachten dat ze door de vele gesloten attracties hun entreegeld terug zullen krijgen. “We communiceren dagelijks om 9u een verwachting wat de weersomstandigheden betreft” liet het park gisteren op twitter al weten. “Vandaag is die verwachting dat enkele buitenattracties (tijdelijk) gesloten zullen zijn i.v.m. het weer. We verwachten daarom vandaag geen restitutie” sluit een Efteling-webcare medewerker mee af.

Reacties