Efteling 

Update: Bloemencorso in de Efteling

Vandaag zijn de eerste bloemstekers begonnen met het aankleden van hun kunstwerken in de Efteling. Vier zaterdagen in augustus worden door bouwers van het bloemencorso van Valkenswaard dahlia’s geprikt op enkele objecten die later te zien zijn tijdens de bloemencorsowagens. De dahlia kunstwerken zijn te bezichtigen op het plein naast Symbolica.

De bloemencorso van Valkenswaard staat dit jaar volledig in het teken van 65 jaar Efteling.

Het jubileum van ’s werelds beste attractiepark mag kleurrijk gevierd worden. Dat gaan we doen op zondag 10 september in Valkenswaard.

Voor de bouwers van de corsowagens is de Efteling een unieke locatie om in te werken. “Normaal gebeurt het prikken in de tenten waar aan het bloemencorso gewerkt wordt.” Het is volgens Wijnen een goede manier om mensen kennis te laten maken met het corso. “Ik denk dat veel mensen ons zullen aanspreken en zich afvragen wat we aan het doen zijn.”

Elke zaterdagochtend worden de objecten vervoerd vanuit Valkenswaard naar de Efteling. Vanaf het moment dat de Efteling opengaat starten gemiddeld 10 dahliaprikkers met het prikken van de dahlia’s. De verwachting is dat we begin van de middag klaar zijn. De geprikte objecten staan, door de beperkte houdbaarheid van de bloemen, enkele dagen in de Efteling.

Lees ook:  Foto's: Verbouwing bij het Volk van Laaf

Noot van de redactie: in enthousiasme en zonder dubbel checken van onze eerdere bron hebben wij op 3 augustus 2017 geen juist beeld gegeven van de bloemencorsoactiviteiten in de Efteling. Wij betreuren het als hierdoor een van onze lezers gisteren met verkeerde verwachtingen naar de Efteling is gegaan. Wij van Eftelingsestraat.nl zullen uiteraard in de toekomst er alles aan doen om dit te voorkomen.

Reacties

Related posts