Speciaal nieuw interactief podium voor Symbolica

De Efteling is bezig met de bouw van een speciaal interactief podiumpje op de Pardoes Promenade, ter hoogte van de Gebrande Boon. Twee bezoekers zetten straks elk een voet in speciale Pardoes-sloffen. Wanneer de bezoekers elkaar aanraken loopt een hart, gepositioneerd op de achterwand, langzaam ‘vol’ doormiddel van glasvezeleffecten. Dit gaat gepaard met enkele licht- en geluidseffecten. Symbolica ligt op de achtergrond en is daarmee een goed decor voor een fotomoment.

Het nieuwe podiumpje lijkt een verwijzing naar de Liefdesbron, die eerder in de Efteling te vinden was. Wanneer twee geliefden elkaar kusten kleurde het water rood door middel van kleurstof. Hoe sterker de liefde, hoe donkerder de rode kleur in het water.

Eerder stond er op deze plaats ook al een klein podium, in verlenging van de fonteinbak. Dit podium was echter tijdelijk van vorm en bedekte het fundament van een Wonderwachter. Het lijkt erop dat het podium in de smaak viel en nu definitief terugkomt.

[irp posts=”4382″ name=”Negen Pleinen Festijn 2018: Symbolicaanse Hofdans op Hartenhof Plein”]

Naast het podiumpje werkt de Efteling ook aan enkele andere kleine verbeteringen rondom Symbolica. Zo zijn er laatst nieuwe borden geplaatst bij de ingang van de wachtrij van Symbolica, om zo de keuze tussen de family-wachtrij en de single riders-wachtrij te verduidelijken. Vandaag is er ook een overkapping geplaatst voor de ingang van Polles Keuken. Deze overkapping heeft de vorm van enkele naast elkaar geplaatste parasols en dient bescherming te bieden bij verschillende weersomstandigheden aan hongerige bezoekers die in de rij staan voor Polles Keuken.

Reacties