Efteling 

Prinses Viktória leegt zaterdag de wensbron

Komende zaterdag gaat prinses Viktória de Bourbon de Parme de wensbron in de Efteling weer legen. Bij de wensbron kunnen bezoekers na het inwerpen van geld een wens doen. De opbrengsten uit de wensbron worden gebruikt voor stichting Save The Children. Vorig jaar werd er 420 kilo aan muntgeld uit de wensbron gehaald. Prinses Viktória zal zaterdag tijdens het leeghalen van de wensbron gesteund worden door Assepoester en kinderen verkleed als prinsen en prinsessen.

Vanaf 1985 staat de wensbron in de Efteling en is geopend door prinses Juliana. Zij was toen beschermvrouwe van stichting Save the Children (toen nog Red de Kinderen geheten). Vanaf de opening is nu al 30 keer de bron geleegd, hierbij is ongeveer 190.000 euro opgehaald voor Save the Children. Prinses Viktória de Bourbon de Parme is nu de beschermvrouwe van Save the Children.

Lees ook:  Vlindermolen bijna klaar na groot onderhoud

Save the Children is een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die zich inzet voor het welzijn van kinderen. De organisatie werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren. Dit doen ze doormiddel van onderwijs, gezondheidszorg, bescherming tegen misbruik en uitbuiting, economische ontwikkeling, voedselhulp en noodhulp. Hierbij is het uitgangspunt het Universele Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties.

Reacties

Related posts