Efteling Symbolica 

Ontwerp van paleistuin Symbolica, hier staan wij straks allemaal te wachten

Gisteren publiceerde de Efteling de tweede aflevering van de making-of Symbolica. Tegelijk met de making-of ontvingen de nieuwsbrieflezers van de Efteling een mail waarin meer informatie over de wachtrij en de omgeving van Symbolica staat.

Komende zomer zijn de gouden torenspitsen van de nieuwe attractie van de Efteling al van veraf te zien. Voor het gebouw komt een fontein met ‘een dansende Parel’ als verwijzing naar de Levensbron die voor de bouw van Symbolica op de Brink stond.

Eenmaal aangekomen bij de poort naar de wachtrij zie je op de poort de wachttijden staan voor de normale wachtrij en de single riders wachtrij.
Als je de normale wachtrij inloopt betreed je de paleistuin van Symbolica. Je passeert sierlijk Symbolicaans hekwerk, hagen, tuintjes en een bijzonder bos wat net zo oud is als de Efteling zelf. In de wachtrij staan twee sierlijke overkappingen die bezoekers beschermen tegen regen en zon. Verder kom je in de wachtrij langs borden van lakei O. J. Punctuel. Hierop staan allerlei etiquette-aanwijzingen die handig zijn om te weten voordat je op audiëntie gaat bij koning Pardulfus.

Aan bezoekers met een handicap is ook gedacht. Om de wachttijd te minimaliseren wordt er gewerkt met tijdvakken. Bezoekers kiezen een tijd en betreden op hun tijdstip via de uitgang (waar de speciale ingang voor mindervaliden zich bevindt) de attractie.

Het paleis kent aan de buitenkant ook enkele details. Om Symbolica heen ligt in totaal 2.500 m2 aan rotsformaties. In de muren van het paleis zijn in totaal tien fossielen te vinden en zeven goudadertjes.

Lees ook:  Efteling laat ons binnen meekijken bij Symbolica

1024x576-symbolica-schets-wachtrij

1024x576-symbolica-buitengebied-buitenkant-trap-2

1024x576-symbolica-bouw-trap

1024x576-symbolica-bouw1

Reacties

Related posts