Efteling Symbolica 

Onderhoud Pardoes Promenade nadert einde

Naast de bouw van de nieuwe attractie Symbolica is de Efteling ook druk bezig met het opknappen van de promenade die naar het Paleis der Fantasie zal gaan leiden. Eerder lieten wij al weten dat alle sierlijke lantaarnpalen (die Wonderwachters worden genoemd) zijn verwijderd van de Pardoes Promenade. Ook zijn de afgelopen tijd alle afvalbakken verwijderd en krijgt de water- en fonteinenbak tussen het Sterrenplein en Polles Keuken een flinke onderhoudsbeurt.

Wonderwachters
Op de Pardoes Promenade zijn inmiddels de meeste Wonderwachters weer teruggeplaatst. Alle Wonderwachters hebben een hoognodige opknapbeurt achter de rug. Met het terugplaatsen van de weer als nieuw uitziende lantaarnpalen lijkt het grote onderhoud van de promenade langzaam richting een eind te lopen. Tijdens het onderhoud van de Wonderwachters werd de promenade verlicht door tijdelijke lichtslingers.

Boogjesfontein
Tevens is de Efteling nu ook druk bezig met het opknappen van de waterbak met fonteintjes gelegen tussen het Sterrenplein en Polles Keuken. Het volledige fonteinensysteem en de grote staande plantenbakken zijn uit de vijver verwijderd. Alle tegels rondom de waterbak zijn opnieuw vastgemaakt en de waterbak krijgt een nieuwe zwarte onderlaag.
Veel fans zullen blij zijn met dit onderhoud, aangezien de fonteintjes al een aantal jaar maar belabberd hun werk deden.

Lees ook:  Efteling brengt nieuw receptenboek uit

65 jaar Efteling
Dit jaar viert de Efteling haar 65-jarig bestaan. Dit wordt onder andere gevierd met de opening van de nieuwe attractie Symbolica deze zomer. Mede hierdoor wordt ook de promenade richting de 35 miljoen euro kostende attractie flink opgeknapt.

Reacties

Related posts