Efteling 

Nieuwe Efteling televisieserie Lummels op Telekids

Na een tijd lang uit de spotlights te zijn geweest, komen de Lummels binnenkort weer vanuit de aarde tevoorschijn. De gelijknamige televisieserie van dertien afleveringen wordt binnenkort elke werkdag op Telekids uitgezonden. De Lummels zijn vier jonge laven die rondsurfen op lavastromen onder de grond. Via deze lavastromen komen ze terecht op verschillende locaties.

Elke aflevering van de televisieserie begint in het Lavenlaer, ook wel het Volk van Laaf genoemd. Via een speciale tablet meldt zich een probleem dat ergens afspeelt in het verleden of de toekomst. De Lummels dalen af naar ondergrondse lavastromen via het gat in het Loof en Eerhuys. Vanaf hier begint het avontuur.

De televisieserie hoorde oorspronkelijk bij de toekomstige attractie ‘Lummels’. Dit waren twee kleine vrijevaltorens die naast het Volk van Laaf zouden gaan komen. De attractie werd in 2015 geannuleerd en hiermee leken de Lummels van de aardbodem te zijn verdwenen. Vorig jaar oktober was de televisieserie plotseling te zien op het Sprookjeskanaal in Efteling Bosrijk. Hierdoor lijkt de Efteling de Lummels toch niet helemaal te zijn vergeten.

Reacties
Lees ook:  Efteling zoekt sprookjesschrijvers

Related posts