Efteling 

Nieuwe Carnaval Festival app voor in wachtrij

De Efteling heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee de wachtrij van Carnaval Festival een stuk leuker wordt voor kinderen. Door middel van stickers op de grond, speciale borden en een nieuwe app kun je als bezoeker van de wachtrij ‘een feestje’ maken.

Zodra je de app hebt opgestart is het de bedoeling dat je in de wachtrij één van de stickers op de grond ‘scant’. Zodra de sticker wordt herkend door de app komt het figuur dat erop staat afgebeeld tot leven door middel van augmented reality (AR). Augmented reality betekent ‘toegevoegde realiteit’. Het is een live beeld van de werkelijkheid waaraan virtuele elementen worden toegevoegd door de app.

Vervolgens zie je een sfeerbeeld van het bijbehorende land en verdwijnt één van de elementen. Dat element moet je zoeken op een van de speciale borden die in de wachtrij staan. Als je het element gevonden hebt ‘scan’ je die, vervolgens wordt het sfeerbeeld weer compleet, en zie je een wereldkaartje waarbij het desbetreffende land wordt afgevinkt. Als je alle 10 de landen hebt gevonden krijg je een leuk filmpje te zien waarna je de app nóg een keer kan spelen.

Lees ook:  Efteling past entreeprijzen aan

Een video waarin je kan zien hoe de app werkt:

Foto’s van de wachtrij en screenshots van de app:

  

Reacties

Related posts