Efteling 

Nieuw boek Raveleijn vanaf juni te koop

Na ruim twee  jaar wachten is het dit jaar eindelijk zover. In de eerste week van juni komt het nieuwe boek ‘Raveleijn en de Bende van de Witte Veer’ uit. Het boek werd op 13 januari 2015 aangekondigd. De verschijningsdatum van het boek werd vervolgens meerdere keren uitgesteld. Paul van Loon gaf op 9 mei duidelijkheid waarom het boek vertraging heeft opgelopen:

Ik weet dat het boek al twee jaar geleden aangekondigd werd. Dat klopt, toen was ik er al mee bezig, maar in die periode gebeurden er nogal wat heftige dingen in mijn leven ( zoals die onvermijdelijk in ieders leven gebeuren, omdat niemands ouders onsterfelijk zijn, al zou je dat wel willen), die het niet eenvoudig maakten om ‘even’ een boek als Raveleijn 2 te voltooien.

Afgelopen halfjaar werden er door de Efteling tekeningen gemaakt die straks de verhaallijn in het boek zullen gaan versterken. Hiervoor moest volgens Paul van Loon een behoorlijke tijd ingepland worden, maar de schrijver is er te spreken over: ‘Ze zijn erg mooi geworden!’.

Er gingen geruchten rond dat er een nieuwe parkshow zou komen gebaseerd op de verhaallijn van het nieuwe boek. De Efteling en Paul van Loon bevestigen dat er vooralsnog geen plannen zijn voor een nieuwe parkshow.

Het tweede boek van Raveleijn vertelt het verhaal over vreemde, wolfachtige wezens in de magische stad Raveleijn. De leden dragen wolvenmaskers. Overal waar deze bende geweest is, wordt een witte veer gevonden. Het volk spreekt over De Bende van de Witte Veer. Die naam alleen al roept angst op bij de mensen. Ook in de ‘echte’ wereld gebeuren vreemde dingen. Joost heeft koortsdromen. Schaduwen glijden door zijn kamer. En op het schilderij van de Poort naar Raveleijn gloeien ogen geel op… Wat is er aan de hand? Het ziet ernaar uit dat De Vijf weer in actie moeten komen, maar de Poort naar Raveleijn lijkt hermetisch gesloten.

Lees ook:  Hier mag wel gerookt worden in het Sprookjesbos

Wil je lezen hoe dit verhaal afloopt? Het boek is vanaf de eerste week in juni in de boekhandels te koop en nu al met handtekening te bestellen in de webshop van Paul van Loon. Het boek gaat €17,50 kosten.

Reacties

Related posts