Efteling 

Negen Pleinen Festijn 2018: Symbolicaanse Hofdans op Hartenhof Plein

De Efteling heeft vandaag de nieuwe invulling van het Negen Pleinen Festijn bekend gemaakt. Het zomerse festival dat elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus plaatsvindt heeft enkele wijzigingen ten opzichte van andere jaren ondergaan. Dit jaar zijn het Hartenhof Plein en het Anton Pieck Plein nieuw op het programma.

Hartenhof Plein
Op het nieuwe Hartenhof Plein doe je samen met de hofhouding van Symbolica de Symbolicaanse Hofdans. De hofhouding leert je alle buigingen en danspasjes, O.J. Punctuel zal alles in de gaten houden of het wel volgens de regels verloopt.

Anton Pieck Plein
Ook nieuw dit jaar is het Pieckeriaans Straattheater op het Anton Pieck Plein. Hier kan iedereen zich verwonderen aan een diversiteit van verrassend straattheater. Samen met de vrolijke klanken van de Harmonie van Drie wordt dit plein opgefleurd.

Andere pleinen
De invulling van de andere pleinen is niet veel gewijzigd ten opzichte van voorgaande edities, wel zijn het Witte Paard Plein en het Stations Plein uit het programma gehaald.
Op het Carnaval Festival Plein komt het feestelijke Efteling Meezingfestijn onder leiding van Jelle Amersfoort en de Rode Neuzen. Het Vliegende Hollander Plein staan weer de helden uit de tijd van de Vliegende Hollander en de muziek komt van Pientere Pianist en Zang & Gelukkig. Bij het Ton van de Ven Plein kan je weer kijken naar de zwaardvecht-demonstraties en genieten van de folkloristische klanken van de bannelingen. Jürgen Freilich zal met zijn Familien Fest het Steenbok Plein weer onder zijn hoede nemen. Op het Herauten Plein kan je luisteren naar de mooiste sprookjesverhalen van Klaas Vaak. Het Piraña Plein staat zoals elk jaar in het teken van de Zuid-Amerikaanse sferen. Het Fata Morgana Plein zal worden overgenomen door Oosterse Dans en Magie.

Lees ook:  Kinderen treden op samen met Jokie en Jet

Het Negen Pleinen Festijn is op elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus in de Efteling. Het festijn begint steeds om 18:00 traditiegetrouw met de Bonte Stoet vanaf de parkingang over de Pardoes Promenade naar Symbolica. Het park is deze dagen tot 23:00 uur geopend.

Reacties

Related posts