Efteling 

Mogelijk uitstel van groot onderhoud bij de Python

Volgens de planning van het onderhoudschema van de Efteling gaat vanaf 11 september de Python dicht voor groot onderhoud. Op de liftheuvel en het station na zal de volledige achtbaan vernieuwd worden. Echter hebben wij van betrouwbare bronnen vernomen dat dit onderhoud uitgesteld zal worden.

Lees ook:  Nieuwe baandelen voor de Python

De reden die wij vernomen tot uitstel van het onderhoud is dat de nieuwe baandelen nog niet gereed zouden zijn. Bij navraag wilde de woordvoerder van het attractiepark niet meer loslaten dan dat er eind deze week meer bekend gemaakt zal worden via de social media-kanalen van de Efteling. Waarschijnlijk zal het onderhoud van de Python verplaatst worden naar november van dit jaar.

De Python werd geopend op 12 april 1981 en was destijds met zijn twee loopings en een dubbele kurkentrekker de grootste, snelste en langste stalen achtbaan op het Europees vasteland.

In het verleden zijn er al eerder kleinere aanpassingen geweest aan de Python, zo zijn de achtbaantreintjes al drie keer vervangen. In 2012 is met het plaatsen van de huidige treinen (Vekoma-MK1212) ook het station opgeknapt.

Reacties

Related posts