Efteling Symbolica 

Meer informatie over Fantasievaarders Symbolica

Vanmorgen heeft de Efteling de vierde making of van Symbolica gepubliceerd. In de nieuwe making-of is voor het eerst het ritsysteem en het bijzondere voertuig te zien. Bezoekers beleven de zeven minuten durende rit door het Paleis der Fantasie straks in een Fantasievaarder, een voertuig dat alle kanten op bewegen kan en daarmee zorgt voor een unieke ritbeleving.

Het ritsysteem in Symbolica is al even bijzonder, de attractie is ‘trackless’ waardoor bezoekers niet zien hoe de Fantasievaarders bewegen. Dit maakt een rit door Symbolica uniek en onvoorspelbaar.
In totaal zijn er 34 Fantasievaarders, waarvan twee ook geschikt voor bezoekers met een handicap. Zij kunnen in een aparte ruimte in alle rust overstappen. Elk voertuig heeft een eigen geluidssysteem en een heel bijzonder dashboard, waarmee bezoekers op de voorste rij extra beleving toevoegen aan hun avontuur door het Paleis der Fantasie. Sander vertelt trots: “De hele ontwikkeling van de Fantasievaarder is een droomklus voor een ontwerper. Het concept van de Fantasievaarder, de vormgeving van het voertuig, de bol aan de voorkant; al die componenten samen maken het een volstrekt uniek voertuig. Maar op het moment dat Pardoes de fantasie in je bol slaat, dan is de Fantasievaarder pas echt in staat om fantasieën tot leven te brengen in het paleis en het nóg mooier te maken dan het al is.”

Lees ook:  Uitgelicht: Masterplan Wereld van de Efteling 2030

Vanaf deze zomer zijn bezoekers van de Efteling welkom in de nieuwe, overdekte familie-attractie Symbolica, een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Iedereen is uitgenodigd om op audiëntie te gaan bij de koning. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en koninklijke vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.

   

Foto’s van decorstukken:


Reacties

Related posts