Efteling Symbolica 

Meer bekend over muziek en daktuin van Symbolica

Vanochtend publiceerde de Efteling de derde aflevering van de serie ‘making-of Symbolica’. In deze aflevering staat vooral de muziek centraal en Lakei O.J. Punctuel inspecteert een vreemd voertuig dat in het paleis is gesignaleerd.

Naast de making-of heeft de Efteling ook bekendgemaakt dat er op het dak van Symbolica een paleistuin wordt gerealiseerd op negen meter hoogte. Volgens Olaf Vugts is de paleistuin van Symbolica geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen.

In de paleistuin worden 800 zonnepanelen verwerkt. De zonnepanelen sluiten perfect aan bij het plaatje van de Efteling, want de Efteling heeft milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In april worden de zonnepanelen geplaatst op het dak, waarna er 800 m2 aan sedum wordt aangelegd. Sedum is een soort beplanting die vaak als dakbegroeiing wordt gebruikt en uitermate goed isoleert. Opvallend is dat in deze periode de Pagode bijna een maand in onderhoud is.

Op een nieuw vrijgegeven ontwerptekening zien we de paleistuin op het dak liggen. Centraal in de paleistuin komt een grote Efteling-‘E’ van planten te liggen, vergelijkbaar met de ‘E’ die voor de bouw van Symbolica op deze plek lag. Wat ook in het oog springt is de fontein die voor de wachtrij komt te liggen.

Lees ook:  Efteling publiceert internationaal slaaplied

In de making-of wordt deze aflevering de nadruk gelegd op de muziek in de attractie. Symbolica krijgt verschillende muziekstukken waarin vrijwel bij allemaal een variatie van het hoofdthema te horen is. Ook worden er speciale dierengeluiden opgenomen zoals het geluid van cavia’s. De muziek wordt gecomponeerd door René Merkelbach. Merkelbach heeft in het verleden met Henny Knoet, de geestelijk vader van Pardoes, al veel muziekstukken gecomponeerd rondom Pardoes. De muziek voor de attractie is opgenomen in de Galaxy Studios in België.

In de laatste minuut van deze aflevering zien we lakei O.J. Punctuel die zogenaamd ‘een wonderlijke slede’ aantrof tijdens zijn inspectieronde door het paleis. We zien hierbij de eerste beelden van een (ingepakte) Fantasievaarder. In de volgende aflevering krijgen we meer informatie over de Fantasievaarders.

makof5

makof6

makof4

makof2

makof1

makof8

Reacties

Related posts