Efteling 

Liveblog: opening Python

11:00

De vernieuwde Python verloopt soepeler dan voorheen doordat er verbeteringen in de nieuwe baan zijn doorberekend, die in de oude baan nog wel eens voor een ruw ritje zorgden. Het stationsgebouw heeft naast de nieuwe technieken en een schilderbeurt geen veranderingen ondergaan. Wel wordt er nu gebruikgemaakt van een grouper die bezoekers, zowel ‘single’ als ‘family’ een plaatsje aanwijst in het treintje.

10.30

De Efteling is inmiddels geopend. De eerste fans hebben inmiddels een ritje gemaakt en de reacties zijn lovend. Fans die kozen om een exclusief Python-souvenir te bemachtigen staan voorlopig nog wel even in de rij.

Tekst gaat verder onder de tweets.

09:50

Nadat het eerste ritje is geweest krijgt de rest van de pers de mogelijkheid tot eerste ritjes. De drukte bij de souvenirkar neemt ondertussen toe.

Tekst gaag verder onder de tweets.

09:20

Roodkapje heeft samen met de pers en prijswinnaars de Python geopend en het eerste ritje gaat straks beginnen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

09:10

Het eerste ritje gaat straks plaatsvinden samen met een officiële opening. Roodkapje zit voorin gedurende het eerste ritje.

Tekst gaat verder onder de tweet.

09:01

Fons Jurgens houdt een kort welkomswoordje waarin hij een korte terugblik geeft op 37 jaar geleden en waarom de Python vernieuwd is. Een ritje in Python zou soepeler moeten verlopen. Enkele zaken zijn nog niet gereed en zullen binnenkort gereed worden gemaakt. Jurgens benadrukte dat het een zeer korte onderhoudsbeurt van twaalf weken is geweest.

Lees ook:  Efteling past wachtrij Piraña aan

08:47

Pers en prijswinnaars verzamelen zich in Station de Oost. Hier zal straks Fons Jurgens een ontvangstpraatje houden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

08:37

De poorten zijn open en de pers loopt het park in. De groep begeeft zich richting de Python, waar Fons Jurgens een welkomswoord gaat houden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

08:19

Diverse media en prijswinnaars verzamelen zich naast het Huis van de Vijf Zintuigen, bij evenementenkassa 19. De Efteling laat de genodigden rond half negen het park binnen. Volgens het programma zal algemeen directeur Fons Jurgens een toespraak houden.

Deze liveblog gaat verder onder de tweet.

07:45

Vandaag vindt de grote heropening plaats van de Python. De achtbaan uit 1981 is afgelopen maanden grondig gerenoveerd en zal deze ochtend in bijzijn van de pers geopend worden. Genodigden voor de persopening van de Python worden vandaag om kwart over acht verwacht naast de ingang van de Efteling. Eftelingsestraat is bij deze persopening aanwezig en zal gedurende deze ochtend een liveblog bijhouden, zodat de opening thuis op de bank goed te volgen is. Ook op ons Twitterkanaal kunt u op de hoogte blijven van de laatste gebeurtenissen.

 

Reacties

Related posts