Efteling 

Nieuwe parkmuziek Efteling

Ter gelegenheid van het 65jarig jubileum van de Efteling is er vanaf vandaag langs de paden een nieuwe parkmuziek-compositie te horen. De nieuwe parkmuziek vervangt de parkmuziek van Maarten Hartveldt uit 2005. Wij van Eftelingsestraat waren vandaag in het park aanwezig en hielden u op de hoogte met de laatste nieuwtjes over de nieuwe parkmuziek.

De muziek op de parkeerpromenade richting het Huis van de Vijf Zintuigen is de eerste grote verandering die bezoekers te horen krijgen. De muziek lijkt veel op de muziek van de Aquanura ochtendshow. Enkele stukjes uit de compositie zijn vervangen door andere tonen, waardoor deze nieuwe muziek iets minder bombastisch klinkt als de Aquanura. Er is geen nieuwe compositie gemaakt voor het Huis van de Vijf Zintuigen en voor het Dwarrelplein. Bezoekers horen dus de nieuwe parkmuziek vanaf de parkeerplaats tot de Pardoes Promenade, die¬†overigens geen nieuwe muziek heeft gekregen.

De nieuwe parkmuziek was vanaf 10 uur voor het eerst te beluisteren in de verschillende rijken. De compositie in Ruigrijk heeft bombastische tonen gekregen. Ook hier is het nieuwe herkenningsdeuntje te horen, bekend van de Aquanura ochtendshow. Wat opvalt is dat de zeemansmuziek bij de Meermin ook vervangen is door de nieuwe muziek. De compositie van Marerijk kenmerkt zich door een rustige melodie waarin ook het nieuwe herkenningsdeuntje te horen is met een kinderkoor.

Lees ook:  Efteling introduceert recycleschatkist

De muziek in Reizenrijk bevat rustige klanken, waarin wederom het herkenningsdeuntje te horen is. Vergeleken met de oude compositie is de nieuwe versie van het Reizenrijk-thema bombastischer te noemen.

De originele soundtracks van de nieuwe parkmuziek zijn op diverse nieuwssites te beluisteren. Er zijn totaal zes nieuwe composities: Marerijk, Ruigrijk, Anderrijk, Reizenrijk, Entree ochtend en Entree avond.

Reacties

Related posts